Om Os

Alternativet er Danmarks grønne parti, der arbejder for at gøre Danmark til det bedste land for verden igennem en seriøs bæredygtig omstilling – både miljømæssigt, socialt og økonomisk.

Vi ønsker en mere åben og lyttende samtale og en politisk kultur, der bygger en demokratisk bro mellem borgerne og de folkevalgte.

 

Kontakt OS


Midt- og Vestjyllands Storkreds er Danmarks geografisk største valgkreds til folketingsvalg, idet den er på ca. 7.500 km2, og der er ca. 120 km fra øst til vest, og nord til syd i Storkredsen.
Kredsen rummer 8 kommuner: Herning, Holstebro Ikast/Brande, Lemvig, Ringkøbing/Skjern, Silkeborg, Skive, Struer og Viborg kommuner. Nogle af kommunerne er opdelt i flere valgkredse til folketingsvalget, og Storkredsen rummer derfor 11 valgkredse til folketingsvalg. Der er lidt over 375.000 stemmeberettigede i storkredsen.
Kredsbestyrelsen skal tage sig af, at opstille kandidater til Folketingsvalg og regionsråds valg. Der ud over har storkredsen mulighed for at støtte os supportere partiets udvikling i området.
Kredsbestyrelsen er på 7 til 9 medlemmer, hvor af 2 vil være suppleanter. 
Kan man lide at arbejde med det organisatoriske og se ting udvikle sig og gro, så er storkredsarbejdet stedet hvor der er mulighed for at udfolde sig på de lidt større linjer. Fremover bliver storkredsene også repræsenteret i partiets hovedbestyrelse, hvilket betyder at der er mulighed for at præge partiets ledelse og udvikling.